Białostocka Akademia Rodziny zaprasza do uczestnictwa w warsztatach kulinarnych „Recykling w kuchni”, który odbędzie się 3 października. Celem warsztatów jest zapoznanie się z zasadami oraz techniką praktycznego zastosowania resztek jedzenia.
Część teoretyczna
- zapoznanie uczestników z zasadami prawidłowego przechowywania żywności
- omówienie oznaczeń na etykietach produktów
Część praktyczna
- warsztaty sporządzania potraw recyklingowych
- francuskie tosty
- pudding chlebowy
- kotlety drobiowe
- kotlety jajeczne
- zapiekanka
- farszynki
- ryż z owocami
- naleśniki z mięsno-warzywnym farszem
Warsztaty odbędą się w sali szkoleniowej przy ul. Lawendowej 62 w Białymstoku.
W trakcie trwania warsztatów organizatorzy zapewniają fachową opiekę nad dziećmi w wieku od 3 lat. Opieka będzie zorganizowana w siedzibie Akademii przy ul. Sokólskiej 1.
Chęć skorzystania z opieki nad dziećmi należy zgłosić podczas zapisów, podając imię, nazwisko i wiek dziecka w polu UWAGI naformularzu rejestracyjnym.