Polskie i włoskie tradycje świąteczne mają wiele wspólnego. Przede wszystkim aromat.
Alessia Di Donato pomoże Ci odkryć ciekawostki i często zaskakujące świąteczne podobieństwa. Przygotujesz jedne z najbardziej znanych deserów włoskich. Będziesz miał/a okazję dowiedzieć się jak zaskakująco można wykorzystać klasyczne produkty naszej świątecznej tradycji kulinarnej.
Rezultat zaskoczy Cię i wzbogaci Twój świąteczny stół.
MENU:
Makowiec z Alto Adige (Strudel ai semi di papavero)
Sernik wloski z Apulii (Pizza di ricotta pugliese)
Ciasteczka piernikowe Toskańskie (Cantucci)
Ciasto piernikowe ze Sieny (Panforte)
Babka świąteczna mediolanska (Panettone natalizio)
Prowadząca: Alessia Di Donato
urodziła się w Rzymie, mieszka w Supraślu.
Zajmuje się nauczaniem zaawansowanych technik cukierniczych i gastronomicznych, pracuje jako personal cheff na zamówienie, oraz jako konsultant kulinarny głównie we Włoszech i w Polsce.
Jej misją jest promowanie włoskiej tradycji kulinarnej poprzez wykorzystanie lokalnych produktów.
Kocha podróże, sztukę oraz uwielbia przekazywać swoją wiedzę miłośnikom sztuki kulinarnej.
Termin: 25.11.2017, start godz. 11.00
Czas trwania zajęć: około 3 godzin
Koszt: 130zł/os
Zapisy: www.bilety.zmoklakura.pl