Tak Maia Sobczak z qmam kasze opisuje warsztaty: Smaki z podróży, proste a jednak urzekające i piękne. Zapachy z dalszych i bliższych stron, chrupiąca quinoa, wzmacniające warzywa, mocne curry, delikatna słodycz otulona w cieście, pyszne arancini pachnące słonecznym Bali i kiszone rzodkiewki. Jedzenie uwodzi, wspiera, łączy ludzi przy wspólnym stole – nie musi być skomplikowane ani drogie, do szczęścia potrzebuje jedynie szczypty fantazji. Gotowi na smaczną podróż ze mną pod rękę? Przy okazji ugotujemy coś z mojej całkiem nowej książki „ Przepisy na szczęście”, bo decyzja o szczęściu zapada głęboko w nas, żeby nie powiedzieć że w trzewiach!
Warsztatowe menu: Rosół z liściem limonki z pierożkiem, Sambal Matah relish, Arancini z avokado i świeżymi ziołami, Sałatka z czerwonej kapusty, rukwii wodnej i granatu, Pieczony seler z delikatnym sosem ćwikłowym, Curry na świeżo z boczniakami i granatem, Pieczone gruszki w białym winie, Kisiel z wina daktylowego.
Zapowiada się przepyszne spotkanie pełne pozytywnej energii!
Maia Sobczak psycholog, sięgający ochoczo do psychologii pozytywnej. Dietoterapeutka, pracuje w oparciu o najstarsze medycyny świata, konsultantka Ajurwedy z ramienia Jiva institute w Indiach. Na co dzień tworzy zdrowe, wzmacniające ciało i umysł receptury, leczy pysznym jedzeniem, fotografuje, pisze artykuły, prowadzi warsztaty i wykłady, uwielbia stylizować kulinarnie. Swoją pasją dzieli się na blogu Qmamkasze.pl.
W życiu kieruje się zasadą równowagi i szkołą środka, pasjonuje się wpływem naturalnych składników na organizm i psychikę, wierzy że sekret szczęścia ukryty jest w codzienności, prostocie, zwykłych gestach a dobre podstawy buduje się od dzieciństwa. Mam 7 letniego Hugo, największego krytyka jej poczynań kulinarnych. Uważa, że kuchnia to niesamowite, wyjątkowe miejsce które łączy i wypełnia ludzi miłością. Gotowanie jest dla niej jak melodia, złożona z różnych smaków, tekstur i wybrzmień a prawdziwe jedzenie potrafi zdziałać cuda.
Na stałe współpracuje z magazynem Kuchnia. Magazyn dla smakoszy czy KUKBUK, jej przepisy można znaleźć między innymi w Zwierciadło, Super Linii, Cosmopolitan, Slowly Veggie czy ELLE.
Współautorka książki „Najlepsze przepisy dla całej rodziny”, autorka bestsellerowej pozycji z 2015 roku o prostym, pięknym i wspierającym jedzeniu „Qmam Kasze czyli powrót do korzeni” i „Przepisy na szczęście”, której premiera obyła się 15.02.2017.
W 2015 roku otrzymała nagrodę Тerca GAGI najlepsi dla dzieci Aktualnie Ambasadorka kampanii Lubię Kasze.
Przed zajęciami będzie można zakupić „Przepisy na szczęście”
Termin warsztatów: 2 kwietnia, godz. 13.00
Koszt: 180 zł/ os
Zapisy: akademia@zmoklakura.pl
Info: 502 090 507