Pierniczenie. Warsztaty kulinarne dla dzieci.

Od piątku , 4 grudnia, w kawiarni Zmokła Kura odbywać się będą się kolejne warsztaty dla dzieci. Tym razem w roli głównej na talerzach pojawią się pierniki!
Uczestnicy będą ćwiczyć wyrabianie ciasta piernikowego i wałkowanie,dodawać przyprawy, wykrawać korzenne przysmaki oraz je lukrować. Przygotują własne, wzorowe “pierniki”, poznają techniki pracy z przyprawami, wałkiem i zajmą się ozdabianiem smakołyków.

Dla uczestników przewidziano pamiątkowe dyplomy. Na czas warsztatów dzieci będą miały do dyspozycji produkty, fartuszki i wszystkie niezbędne przybory kuchenne. Opiekunowie – jeżeli w tym czasie nie zaplanują innego zajęcia, mogą w kawiarni poczytać świeżą prasę, wypić kawę, zjeść coś pysznego.

Prowadząca: Mada Korolczuk/ autorka bloga kulinarnego Domowe Wyroby nie psują wątroby

 

Data: Terminy:
dodatkowy termin 4.12.2015, godz. 17.00
5.12.2015, godz. 11.00
6.12.2015, godz. 11.00
dodatkowy termin 6.12.2015, godz 15.00
Miejsce: Zmokła Kura, ul. Stroma 1a (budynek pływalni Rodzinnej BOSiR), Białystok
Wstęp: 35 zł/os

Zapisy: mailowo:akademia@zmoklakura.pl,  osobiście: Zmokła Kura Stroma 1a (budynek pływalni Rodzinnej BOSiR) lub telefonicznie: 502 090 507