Akademia Kulinarna Zmokłej Kury to pierwsze, autorskie letnie półkolonie kulinarne dla dzieci. Właśnie rusza kolejny turnus, warto zapisać dzieciaki, bo miejsc pozostało niewiele.
W trakcie pięciu smacznych i aromatycznych dni młodzi kucharze będą przygotowywać doskonałe smakołyki i zwiedzać pyszne miejsca! Prowadzący zajęcia, znani bywalcom kawiarni Zmokła Kura z serii comiesięcznych warsztatów kulinarnych, przygotowali nowy program oparty o zdrowe, świeże produkty.
W sierpniu odbędą się dwie ostatnie tury Akademii kulinarnej: 15-19 sierpnia, 22-26 sierpnia.
Na dzieci czeka 5 pysznych dni, 4 turnusy, mnóstwo ruchu, wycieczek i jeszcze więcej frajdy.
Na pierwszy gwizdek uczestnicy przygotują potrawy inspirowane piłkarską atmosferą. Odwiedzą sportową arenę i rozegramy krótką piłkę.
Drugiego dnia pojadą na targ w poszukiwaniu okazałych darów natury. W poszukiwaniu najlepszych plonów.
Przed uczestnikami również dzień, w którym dzieci przemienią się w prawdziwych serowarów. Uwarzą swój twaróg, zgłębią tajniki powstawania przysmaku i spotkają wybitnego lokalnego seroTwórcę.
Tydzień zakończą filmową ucztą, z górą kinowych smakołyków i przekąsek.
Organizatorzy zapewniają: całodniową opiekę, wyjazdy w teren, obiady i drugie śniadania, wszystkie składniki potrzebne do warsztatów, przybory i fartuchy.
Organizowane półkolonie są wpisane na listę Ministerstwa Edukacji i Kuratorium Oświaty.
Koszt: 350 zł
Zapisy: mailowo: kierowniksali@zmoklakura.pl, tel. 502 090 507
Kolejność tematów może ulec zmianie. Szczegółowy program poszczególnych dni zostanie przesłany drogą mailową uczestnikom zajęć.