Ostatnie turnusy kolonii kulinarnych dla dzieci


fot. Zmokła Kora

Akademia Kulinarna Zmokłej Kury to pierwsze, autorskie letnie półkolonie kulinarne dla dzieci. Właśnie rusza kolejny turnus, warto zapisać dzieciaki, bo miejsc pozostało niewiele.

W trakcie pięciu smacznych i aromatycznych dni młodzi kucharze będą przygotowywać doskonałe smakołyki i zwiedzać pyszne miejsca! Prowadzący zajęcia, znani bywalcom kawiarni Zmokła Kura z serii comiesięcznych warsztatów kulinarnych, przygotowali nowy program oparty o zdrowe, świeże produkty. 

W sierpniu odbędą się dwie ostatnie tury Akademii kulinarnej: 15-19 sierpnia, 22-26 sierpnia.

Na dzieci czeka 5 pysznych dni, 4 turnusy, mnóstwo ruchu, wycieczek i jeszcze więcej frajdy.

Na pierwszy gwizdek uczestnicy przygotują potrawy inspirowane piłkarską atmosferą. Odwiedzą sportową arenę i rozegramy krótką piłkę. 

Drugiego dnia pojadą na targ w poszukiwaniu okazałych darów natury. W poszukiwaniu najlepszych plonów.

Przed uczestnikami również dzień, w którym dzieci przemienią się w prawdziwych serowarów. Uwarzą swój twaróg, zgłębią tajniki powstawania przysmaku i spotkają wybitnego lokalnego seroTwórcę.
Tydzień zakończą filmową ucztą, z górą kinowych smakołyków i przekąsek.

Organizatorzy zapewniają: całodniową opiekę, wyjazdy w teren, obiady i drugie śniadania, wszystkie składniki potrzebne do warsztatów, przybory i fartuchy.

Organizowane półkolonie są wpisane na listę Ministerstwa Edukacji i Kuratorium Oświaty.

Koszt: 350 zł

Zapisy:  mailowo: kierowniksali@zmoklakura.pl, tel. 502 090 507

Kolejność tematów może ulec zmianie. Szczegółowy program poszczególnych dni zostanie przesłany drogą mailową uczestnikom zajęć.