Zapraszamy na warsztaty LAWENDOWA SPIŻARNIA, które odbędą się 18 października w Stajni Zamczysk. Dowiecie się, który gatunek lawendy najlepiej służy jako przyprawa i jak wykorzystać lawendę w kuchni. Będziemy gotować i smakować lawendowe specjały. Każdy z uczestników wróci do domu z zestawem słoików zapełnionych smakołykami.
Na warsztatach zrobimy:
– syrop lawendowy
– konfiturę dyniowo-gruszkową z lawendą
– sos słony karmel z lawendą
– cukier i sól lawendową
– lawendowy deser niespodziankę
Uczestnicy spróbują lawendowych lodów, sernika, lemoniady.
Każda potrawa na tych warsztatach będzie pachniała lawendą 🙂
Data: 18.10.2015, niedziela, w godz: 10:00-14:30
Miejsce: Stajnia Zamczysk, Zamczysk 20, 16-020 Czarna Białostocka
Wstęp: 100zł/os.
ZAPISY: dworzysk@gmail.com
Warsztaty są kameralne, liczba miejsc jest ograniczona. O rezerwacji miejsca decyduje wplata na konto.