Kolejne wyjątkowe warsztaty kulinarne dla dorosłych w Zmokłej Kurze. Tym razem organizatorzy zapraszają na naukę wypieku francuskich makaroników. Będzie bardzo wiosennie. Uczestnicy wypieką makaroniki orzechowe, makaroniki cytrynowo-bazyliowe i makaroniki truskawkowe.
Zajęcia obejmują wykonanie od podstaw makaroników, ganachu (kremu) i podstaw zdobienia ciastek.
W trakcie zajęć:
– nauka wypiekania daszków makaroników i wszelkie informacje na temat produktów do nich potrzebnych,
– ugotowanie ganachu (kremu), który skomponowany będzie z kolorem makaronika,
– historia tych wymagających ciasteczek i techniki ich ozdabiania.
Każdy uczestnik po zajęciach zabiera ze sobą przepis i makaroniki wypieczone na zajęciach.
Zajęcia poprowadzi wyjątkowa Magdalena Jarętowska z bloga „Znowu jej się upiekło”. Sztuki wypieków macaron’s uczyła się we Francji. Lubi łączyć smaki nieoczywiste. Ponad wszystko kocha masło i cukier.
Termin: 18 marca, godz: 11.00
Czas trwania: ok 4 godzin
Koszt: 180 zł/ os
Informacje: 502 090 507