Chcesz dowiedzieć się jak smakuje miszkulancja lub czy zupa rybna na wędzonym węgorzu jest tak aromatyczna, jak może się wydawać? Weź udział w Festiwalu Zapomnianych Zup w Restauracji Kwestia Czasu!
To właśnie tam będą serwowane te przedwojenne rarytasy. A wszystko to w dniach 8-11 marca 2018, czyli od czwartku do niedzieli.
Kucharze przypomną nam smak trzech zapomnianych zup.
Jak obiecują organizatorzy wydarzenia: wprost z garów prababć naleją w nasze talerze zupy według oryginalnych receptur z lat 20. ubiegłego wieku!
W menu:
- miszkulancja,
- rybna na wędzonym węgorzu,
- ulubiona zupa Wojciecha Kossaka – piwna ze śmietaną i twarogiem.
Naszym zdaniem zapowiada się ciekawie i smakowicie, chociaż nieco tajemniczo!
Gdzie i kiedy?
Restauracja Kwestia Czasu, Plac Niezależnego Zrzeszenia Studentów 1
8-11 marca 2018