Miłośnicy kuchni azjatyckiej będą mieli okazję spróbować różnorodnych smaków i aromatów podczas Festiwalu Azjatyckiego. Wydarzenie zgromadzi wystawców oferujących dania z różnych zakątków Azji, w tym tajskie specjały, świeże sushi, aromatyczną pakorę, gruzińskie chaczapuri oraz japoński udon.
W przestrzeni festiwalowej unosić się będą zapachy trawy cytrynowej, imbiru i ostrego chilli. Wśród dostępnych dań znajdą się m.in. marynowana rzepa, czarny sezam, domowe curry z chrupiącymi warzywami i świeżą kolendrą, zupa pho oraz wietnamskie sajgonki. Nie zabraknie również kuchni koreańskiej, indyjskiej oraz tradycyjnych azjatyckich słodyczy.
Festiwal to doskonała okazja do odkrycia bogactwa azjatyckich smaków i aromatów. Wydarzenie jest otwarte dla wszystkich, niezależnie od kulinarnych upodobań.
Termin i miejsce:
22 lutego (sobota) w godz. 12:00–20:00
23 lutego (niedziela) w godz. 12:00–18:00
Stadion Miejski Chorten Arena, Białystok
Źródło informacji i grafika: Facebook – wydarzenie profilu Smaczny Targ