Jak przygotować Święta bez glutenu, mleka i jajek? Na co zwrócić uwagę? Gdzie robić zakupy? I czym zastąpić wydawałoby się podstawowe produkty?
Na te i inne pytania odpowie Weronika Madejska, utalentowana adeptka sztuki kulinarnej, autorka książek „Bez glutenu. Bez wyrzeczeń.”, „Słodkie sekrety, czyli bezglutenowe, roślinne historie pisane lukrem” oraz bloga Natchniona.pl z wegetariańskimi przepisami, dla osób z celiaklią, nietolerancją glutenu i dla alergików. Żyje według diety, której naucza.
Aktualnie pracuje nad swoją trzecią książką i wyjątkowo zgodziła się poprowadzić u nas świąteczne warsztaty.
Razem z Weroniką przygotujesz:
– puszyste i pachnące pieczywo: chleb na nocnym zaczynie oraz brytyjskie bułeczki hot cross buns
– roślinne pasty: z koperkiem i orzechami oraz z suszoną śliwką
– tartaletki w dwóch odsłonach: ze słonym karmelem oraz budyniem waniliowym i owocami
– pasztet warzywny z soczewicy i z czerwonej fasoli
– świąteczne sałaty
Termin: 18 marca w godzinach 11:30 – 15:30
Miejsce:Zmokła Kura Studio Kulinarne ul. Witosa 15B lok. 9 (I piętro), 15-660 Białystok Pokaż mapę
Zapisy: bilety.zmoklakura.pl