18 października w Atuty Studio Kulinarne odbyły się warsztaty gotowania w ramach „Szkoły na widelcu”.
Jedna z nas miała ogromną przyjemność uczestniczyć w tym wydarzeniu.
Gotować uczył nas sam Grzegorz Łapanowski, któremu chcemy serdecznie podziękować za wspaniale spędzony czas i mnóstwo cennej wiedzy oraz świetnych kulinarnych doświadczeń!
Na warsztaty zaproszeni byli rodzice z dziećmi. Przygotowywaliśmy sałatki, curry, pstrąga i pudding chia. Wszystko z sezonowymi produktami – wyszło oczywiście pysznie!
Fundacja „Szkoła na widelcu” obrała sobie za cel kulinarną edukację dzieci i rodziców. W ramach swojej działalności Fundacja prowadzi warsztaty kulinarne, zajęcia dla dzieci i rodziców oraz dla pracowników stołówek szkolnych, a także programy kulinarne. Działają prężnie na rzecz poprawy jakości żywienia dzieci w szkołach i przedszkolach, uczą, jak jeść zdrowo, ale również smacznie.
Po wczorajszych warsztatach wiemy, że świetnie radzą sobie z wypełnianiem swojej misji! Bardzo dziękujemy!