W dniach 20 – 31 października pod hasłem: „Okazja do świętowania” odbędzie się dziesiąta, jubileuszowa edycja Festiwalu Restaurant Week. Szefowie kuchni ponad 400 najlepszych Restauracji w kraju zaproszą do stołu mieszkańców ponad 30 polskich miast.
W Białymstoku Festiwal odbędzie się już po trzeci.
Zaprezentuje się w nim 20 starannie wyselekcjonowanych, najlepszych Restauracji:
- Bistro Dobra Zmiana,
- Browar Stary Rynek,
- Forma, Horyzont,
- Inna Bajka Resto Bar,
- Kawelin,
- Lipowy Most,
- Mandarino Pizza&Pasta&Vino,
- Na Serio,
- Oliwa,
- Panteon Tawerna Grecka,
- Pawilon Towarzyski,
- Prowincja,
- Receptura,
- Spółdzielnia Bar&Kafe,
- Tanoshii Japanese Restaurant&Sushi Bar,
- Tokaj,
- Trattoria Gallo Nero,
- Wariatka,
- Zamek w Tykocinie.
Festiwal najlepszych Restauracji powraca w jubileuszowym wydaniu. Uczestniczące w nim starannie wyselekcjonowane Restauracje w całej Polsce spodziewają się ponad 100 tysięcy Gości. Najbliższa edycja Restaurant Week dedykowana jest kulturze świętowania – celebrowania każdej ważnej okazji przy restauracyjnym stole z bliskimi, znajomymi czy współpracownikami. Kultura wspólnych wyjść do restauracji rozwija się w Polsce bardzo dynamicznie – w ciągu ostatnich 10 lat liczba kelnerskich restauracji w Polsce wzrosła dwukrotnie, a rynek gastronomii niemalże się podwoił. Szybko spada także odsetek Polaków, którzy w ogóle nie jadają na mieście – dzisiaj wynosi już tylko 36% (GUS).
Festiwal Restaurant Week jest cyklicznym ogólnopolskim wydarzeniem, prezentującym najlepsze polskie Restauracje. W ciągu zaledwie dwóch i pół roku z weekendowego wydarzenia w stolicy stał się największym kulinarnym wydarzeniem w kraju, w którym wzięło udział już ponad ćwierć miliona Gości, w ponad 30 miastach. Po raz trzeci odbędzie się w Białymstoku. W najlepszych Restauracjach, będzie czekać specjalnie przygotowane przez kucharzy i restauratorów 3-daniowe doświadczenie restauracyjne, czyli przystawka, danie główne i deser w festiwalowej cenie 49 zł. W jubileuszowej edycji na Gości będzie czekać również niespodzianka pod postacią aperitifu.
Rezerwacje na jesienną edycję festiwalu będą dostępne na stronie
w festiwalowej cenie 49 zł.