Akademia Kulinarna Zmokłej Kury to pierwsze, autorskie letnie półkolonie kulinarne dla dzieci. W trakcie pięciu smacznych i aromatycznych dni młodzi kucharze będą przygotowywać doskonałe smakołyki i zwiedzać pyszne miejsca! Prowadzący zajęcia, znani bywalcom kawiarni Zmokła Kura z serii comiesięcznych warsztatów kulinarnych, przygotowali nowy program oparty o zdrowe, świeże produkty. Zostały ostatnie miejsca na zajęcia. Warto szybko się zapisać.
Akademia kulinarna odbędzie się w czterech turach:
Na dzieci czeka 5 pysznych dni, 4 turnusy, mnóstwo ruchu, wycieczek i jeszcze więcej frajdy.
Na pierwszy gwizdek uczestnicy przygotują potrawy inspirowane piłkarską atmosferą. Odwiedzą sportową arenę i rozegramy krótką piłkę. Zapewniamy, że sędzia w tym meczu nie odgwiżdże spalonego.
Drugiego dnia pojadą na targ w poszukiwaniu okazałych darów natury. W poszukiwaniu najlepszych plonów. Zajrzymy, pogadamy, kupimy co nieco i upichcimy wymarzone sezonowe potrawy.
Będzie dzień, w którym polecimy w kulki. Zaszalejemy na słodko i na sportowo. I tak na okrągło.
Przed uczestnikami również dzień, w którym dzieci przemienią się w prawdziwych serowarów. Uwarzą swój twaróg, zgłębią tajniki powstawania przysmaku i spotkają wybitnego lokalnego seroTwórcę.
Tydzień zakończą filmową ucztą, z górą kinowych smakołyków i przekąsek.
Turnusy:
I 4-8 lipca 2016
II 11-15 lipca 2016
III 15-19 sierpnia 2016
IV 22-26 sierpnia 2016
Organizatorzy zapewniają: całodniową opiekę, wyjazdy w teren, obiady i drugie śniadania, wszystkie składniki potrzebne do warsztatów, przybory i fartuchy.
Organizowane półkolonie są wpisane na listę Ministerstwa Edukacji i Kuratorium Oświaty.
Koszt: 350 zł
Zapisy: osobiście w Kawiarni Zmokła Kura (ul. Stroma 1a, budynek Pływalni) lub mailowo: kierowniksali@zmoklakura.pl
Więcej informacji pod numerem: 502 090 507
Kolejność tematów może ulec zmianie. Szczegółowy program poszczególnych dni zostanie przesłany drogą mailową uczestnikom zajęć.